Кариери и равни възможности: конференцията She is Tech обединява жените

She is Tech, еднодневно онлайн събитие, организирано от Intellias с подкрепата на ООН Жени, ще обедини повече от 1000 жени предприемачи, топ мениджъри и социални активисти от Европа и САЩ 

 

На 25 януари, глобалната IT компания Intellias ще проведе конференция She is Tech, мащабно събитие за жените в технологичната индустрия. Целта на конференцията е да насърчи баланса между половете за бъдещото развитие на технологиите. В продължение на повече от 10 часа жени от Европа и САЩ ще споделят своите истории, опит, мотивация и ще обменят идеи.

На конференцията ще бъде обсъдено как може да се увеличи процентът на жените в технологичните компании и какво могат да направят работодателите за това. Тя също така ще се фокусира върху лидерството и кариерата на жените, като се вземат предвид личните истории на жените лидери и топ мениджъри за собствените им пътища и препятствия. Третата тема ще бъде ролята на общностите за овластяването на жените в технологичния сектор и извън него.

„От подписването на Принципите за овластяване на жените (WEPs) през 2021 г., ние последователно и систематично създаваме по-добро работно място за жените в Intellias и допринасяме за преодоляване на разликата между половете в технологичната индустрия. Съвсем естествено е, че сега искаме да съберем всички партньори и експерти, за да проведем смислен разговор за това как можем заедно да поведем технологичната индустрия към по-голям баланс между половете.“ – Оксана Чивурина, Ръководител на организационния комитет на She is Tech, Директор на Социално въздействие в Intellias.

Списъкът на лекторите включва:

  • Ивелина Чалдъкова– Съорганизатор и местен лидер на Women in Agile в България
  • Бианка Сивинска – Президент на образователната фондация Perspektywy
  • Тереза Карейро– Съосновател на Critical Manufacturing
  • Вирослава Новосилна– Съосновател на Wtech
  • Мартина Силов – Президент на CroAI (Хърватска асоциация за изкуствен интелект)
  • Ваня Гонсалвеш– Основател на Geek Girls в Португалия
  • Реджина Виадро– SVP глобален ръководител на службите за цифрови технологии, президент на Intellias в Северна Америка
  • Марисол Менендес– Главен изпълнителен директор и основател на WITH в Испания
  • Душица Лукич – Съосновател и главен изпълнителен директор на Joberty

„За мен е чест да бъда част от конференцията She is Tech, където най-ярките жени в областта на технологиите се събират, за да насърчат подкрепата, овластяването и обмена на професионален опит. Това е особено значимо събитие, тъй като сме свидетели на нарастващото присъствие на жените в областта на IT. Нямам търпение да дам своя принос и да помогна за оформянето на едно по-приобщаващо и разнообразно бъдеще на технологичната индустрия!“ – Ивелина Чалдъкова, съорганизатор и местен лидер на Women in Agile в България.

„Горди сме, че подкрепяме конференцията She is Tech. Миналата година за Комисията за положението на жените Генералният секретар на ООН написа специален доклад за иновациите, технологичните промени и образованието в цифровата ера за постигане на равенството между половете и овластяването на всички жени и момичета. Държавите-членки на ООН се споразумяха за значителен набор от препоръки за това как да подкрепят равенството между половете чрез технологии. Трябва да работим заедно, за да преодолеем различията между половете в областта на цифровите технологии и да подкрепим жените.“ – Сабине Фрайзер-Гунес, представител на Жените на ООН в Украйна.

Участието в конференцията е безплатно, след предварителна регистрация. Регистрираните участници ще имат достъп до излъчването и възможност за общуване в чата на конференцията в Discord.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply