Изкуственият интелект (AI) превзема и Св. Валенти

Изкуственият интелект (AI) превзема и Св. Валентин, показва проучване на McAfee “Modern Love”. Според него на този Свети Валентин 45% от мъжете (и 39% от всички възрастни) обмислят използването на AI, за да напишат любовно писмо, в сравнение със съответно 30% и 26% миналата година.

Второто годишно проучване анкетира 7000 души в седем страни по света и откри, че почти един на всеки четирима (23%) американци използват AI инструменти, за да помогнат за създаването на снимки или друго съдържание, когато се срещат онлайн. Това рязко контрастира с чувствата на хората относно получаването на генерирано от AI съдържание: Близо две трети (64%) изразиха недоверие към потенциални любовни интереси, които използват генерирани от AI изображения и чат ботове в своите профили. Освен това, разпространението на любовните измамистава все по-силно, като една трета (31%) от американците казват, че техните разговори с потенциален любовен интерес онлайн се оказат с измамник.

Въпреки смесените чувства и опит, ефективността на AI е неоспорима: 69% от хората съобщават, че са получили по-голям интерес и по-добри отговори, използвайки генерирано от AI съдържание, отколкото когато са съставяли или използвали собствено оригинално съдържание. Освен това 39% от американците планират или обмислят използването на изкуствен интелект, за да напишат картичка за Свети Валентин или други съобщения за любовен интерес. Това чувство се противопоставя на чувствата им за романтика чрез код: 57% от хората казаха, че ще бъдат наранени или обидени, ако разберат, че AI е написал съобщението им за Свети Валентин.

„Възможностите на ИИ са безкрайни, както и опасностите, за съжаление. За хора, които се срамуват да започват разговори, нямат време да изработят перфектното съобщение или чиито снимки могат да бъдат осветени, AI предлага инструменти, които да им помогнат да се насладят на всички забавления и вълнения, които идват с онлайн запознанствата“, каза Стив Гробман, завеждащ технологичен отдел на McAfee.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply