Илон Мъск

Първият човек, на когото е имплантиран чип може да движи мишка с мисълта си

Първият човек, на когото е имплантиран чип от компанията за компютърно-мозъчни интерфейси Neuralink на Елон Мъск, се е възстановил и може да движи компютърна мишка само с мисъл. Това съобщава БГНЕС, позовавайки се на информация на Форбс.

Според Мъск напредъкът е добър и пациентът не страда от „никакви отрицателни ефекти“. Милиардерът твърди, че технологията има за цел да се използва по-широко за подобряване на паметта и повишаване на интелигентността.

Neuralink все още е в ранен етап на тестване и разработване и надеждите му за широко разпространение на технологията за „четене“ на мозъка и управление на компютри са все още много години напред. Първите продукти на компанията ще бъдат насочени към възстановяване на изгубени функции на хора с парализа или увредено зрение.

Първите продукти на Neuralink ще включват „телепатия“, която ще позволи на потребителите да управляват телефон или компютър „само с мисъл“ – функция, която този клиничен експеримент отчасти има за цел да тества, както и функции, които биха могли да възстановят зрението на слепи хора.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply