Домът на Фреди Меркюри се продава за 38 милиона долара

Garden Lodge в Кенсингтън, Западен Лондон – бившият лондонски дом на рок легендата Фреди Меркюри се продава за 38 млн. долара.

Фронтменът на Queen е живял в него в продължение на 11 години и разполага с японска всекидневна, хол с двойна височина, бар/библиотека и музикален център.

Според Knight Frank, която се занимава с продажбата, имотът е купен от Меркюри на място, когато той го посещава за първи път през 1980 г.

В сътрудничество със специализирания интериорен архитект и дизайнер Робин Мур Еде, Меркюри обновява дома през следващото десетилетие, използвайки най-добрите материали и личния си дизайнерски вкус, за да създаде това, което той нарича своя „провинциална къща в центъра на Лондон“, се казва в прессъобщение на Knight Frank, цитирано от БГНЕС.

Певецът на Queen е проектирал дома си така, че да бъде „запомнящо се, гостоприемно място, което да отразява неговата жизнена личност и еклектична визия“, се казва още в съобщението.

В този дух трапезарията е боядисана в цитрусовожълто, което според сведенията е било любимият цвят на Меркюри, а корнизите на стаята са в допълнителни ювелирни тонове.

Някога дом на рояла, който Меркюри използва, за да композира „Бохемска рапсодия“, всекидневната предлага гледка към градината на имота, която е украсена с големи магнолии и „вдъхновени от Ориента“ водни елементи.

В главния апартамент на имота се влиза през някогашната гримьорна на Меркюри, където той е съхранявал дрехите и сценичните си костюми. Помещението е огледално от пода до тавана, с множество врати на шкафове.

„Тази къща беше най-прекрасната кутия за спомени, защото във всяка стая има толкова любов и топлина“, казва Остин в прессъобщение.

„Беше удоволствие да живея в нея и имам много прекрасни спомени. Сега, когато е празна, се пренасям назад към първия път, когато я разгледахме.

„Откакто с Фреди пристъпихме през легендарната зелена врата, тя е място на спокойствие, истинска къща на художник, а сега е време да поверя това усещане за спокойствие на следващия човек – добави тя.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply