Мишлен добавя нови ресторанти в колекцията си

Общо 62 ресторанта ще получат звезда „Мишлен“- повечето от тях за първи път, като сред тях има 23, които са отворени от по-малко от година, предаде АФП..

Подробностите ще бъдат оповестени в 17:00 ч. местно време, включително имената на ресторантите, които са постигнали най-високото ниво от три звезди.

Много от тях поставят акцент върху устойчивата кухня, която се произвежда на място.

„Мишлен“ обяви няколко понижения преди две седмици – това беше направено предварително, за да се избегне горчивият вкус на годишната церемония, която тази година се провежда в град Тур, долината на Лоара, пише БГНЕС.

От началото на пандемията „Мишлен“ превърна представянето на пътеводителя в обиколка из Франция, като последните две се състояха в Страсбург и Коняк.

Това отразява разпространението на най-добрите френски ресторанти извън Париж, като през последните години повечето от новите звезди се присъждат на регионални заведения за хранене.

Сред най-добрите готвачи пътеводителят „Мишлен“ е колкото страшен и критикуван, толкова и уважаван. Неговите анонимни рецензенти могат да създадат или да разрушат репутацията, което оказва осезаемо влияние върху крехките печалби на ресторантите.

Братята Андре и Едуард Мишлен, които произвеждат гуми, пускат първия си пътеводител през 1900 г., за да насърчат шофьорите да откриват ресторанти във Франция.

Оттогава той е разширен до 45 дестинации по света, а тази година ще пусне подобен пътеводител за хотели.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply