Саудитска Арабия ще участва за първи път в „Мис Вселена“

Тази година представителка на Саудитска Арабия ще участва за първи път в престижния конкурс за красота „Мис Вселена“, предаде БГНЕС.

Въпреки големия брой ограничения за жените в тази ислямска страна, 27-годишната моделка Руми Алкахтани ще отиде на „Мис Вселена“. Момичето е публикувало снимка със знамето на Саудитска Арабия и сподели впечатленията си преди пътуването до Мексико, където ще се проведе състезанието.

„За мен е голяма чест да участвам в конкурса Мис Вселена 2024. Това е първото участие на Кралство Саудитска Арабия в подобно състезание. От все сърце благодаря на всички хора, които ме подкрепят. Щастлива съм, че ще бъда първият представител на страната си на такова международно състезателно ниво“, написа тя в Instagram.

Руми Алкахтани има бакалавърска степен по дентална медицина. Момичето също говори три езика: английски, френски и арабски, а също така се занимава с моделиране. Преди „Мис Вселена“ тя има много титли, които е получавала на други конкурси за красота в страната си – „Мис Близък изток“, „Мис Арабски свят 2021“ и „Мис Жена“.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply