Тейлър Суифт влезе в куба на милиардерите

Тейлър Суифт влезе в куба на милиардерите, пише сп. Форбс. 34-годишната певица е натрупала 1,1 млрд. долара, което се дължи на приходите от турнето ѝ Eras Tour и стойността на каталога ѝ с попмузика.

Така Суифт става първият музикант, достигнал 10-цифрен статут единствено въз основа на албумите и изпълненията си. Риана, която също е милиардер е в списъка, благодарение на козметичната си марка Fenty, а съпругът на Бионсе, рапърът Джей-Зи, стана първият хип-хоп милиардер през 2019 г. въз основа на колекцията си от произведения на изобразителното изкуство, музика и дялове в компании и марки напитки.

Бизнес списанието смята, че богатството на Суифт се състои от около 500 млн. долара от хонорари и турнета и подобна сума от стойността на музикалните ѝ произведения. Допълнителни 125 млн. долара идват от портфолиото ѝ с недвижими имоти, предава БГНЕС.

Тя се присъединява към собственика на френската луксозна марка LVMH Бернар Арно, който претендира за първото място като най-богатия човек в световен мащаб с около 233 млрд. долара.

Технологичният магнат Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, заема второ място в списъка на Forbes с приблизително 195 млрд. долара.

Основателят на Amazon Джеф Безос зае трето място в списъка, докато Марк Зукърбърг зае четвъртото място, а съоснователят на софтуерната компания Oracle Лари Елисън допълни челната петица.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply