Три нови ресторанта в Германия получават „Мишлен“

Нови три ресторанта в Германия ще получат звезда „Мишлен“, предава БГНЕС. Последното издание на справочника е представено в Хамбург миналата седмица, а увеличеният брой на ресторантите със звезди е изненадал дори директора на пътеводителя „Мишлен“ за Германия и Швейцария Ралф Флинкенфлугел, тъй като отрасълът се бори с недостига на квалифицирана работна ръка и нарастващите цени на продуктите и енергията.

Общо десет ресторанта в Германия в момента имат престижното отличие. Заведенията се намират в Грасау, Берлин (Rutz), Баден-Вюртемберг (Bareiss и Schwarzwaldstube в Байерсброн), Бавария (Jan, в Мюнхен), Хамбург (The Table), Долна Саксония (Aqua, във Волфсбург), Райнланд-Пфалц (Waldhotel Sonnora в Драйс), ресторант Schanz в Пиеспорт и Саарланд (Victor’s Fine Dining by Christian Bau, в Перл).

Публикуван за първи път във Франция преди повече от 100 години, малкият червен пътеводител Michelin е имал за цел да насърчи повече шофьори да пътуват и по този начин да увеличи продажбите на френската компания за гуми Michelin. Първите звезди „Мишлен“ са присъдени в Германия през 1966 г.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply