Елена Боянова

Елена от „Игри на волята“ преживя ужасяващ инцидент. Възстановяването ѝ се определя като чудо.

Елена Боянова
Елена Боянова

Една от най-атрактивните участнички в „Игри на волята“ се завърна в светския и активен спортен живот след фатална травма. Преди година красивата Елена Боянова претърпя ужасяващ инцидент. Лекарите не ѝ даваха шанс да се възстанови напълно, а вариантът да се завърне във фитнес залата бе тотално отречен.

Всичко се случва по време на ски ваканция в Алпите, когато въпреки любовта си към зимните спортове Елена има лошо предчувствие.

„Нямах никакво желание да съм там – споделя балканската и републиканска шампионка по фитнес и бодибилдинг. – Точно в последния ден това чувство се засили, но въпреки него тръгнах с приятелите си към пистата. Буквално стъпих на снега и си казах: „Не искам да съм тук, тръгвам си!“. И тогава се случи инцидентът. Не послушах интуицията си.“

Фаворитката от „Игри на волята“ се възстановява по своя лична програма повече от година

Падането „подарява“ на любимката от „Игри на волята“ отворена фрактура: две счупени кости на подбедрицата, скъсан четириглав бедрен мускул, скъсан менискус и предна кръстна връзка, загуба на чувствителност. По време на първата медицинска помощ лекарите се оказват безсилни и транспортират българката в друга клиника във Франция. От там ѝ дават надежда, че може да се възстанови, макар дълго, трудно и адски болезнено, и предприемат сложна над 6-часова операция.

Но истинските предизвикателства за Елена започват след това. При процеса на възстановяване няма рехабилитатор, който да иска да поеме нейния сложен случай от самото начало.

Тогава Боянова реализира буквално заглавието на предаването и започва игри на волята на ръба на невъзможното. Благодарение на богатия си опит като треньор и спортист Боянова започва сама своето раздвижване. „Работех до границите на болката.

Интуицията предупреждава Елена Боянова за фаталната травма

Елена Боянова

Въпреки че беше адски силна, не спирах да правя упражненията, и то по цели дни. За мен животът е спорт, тялото ме боли, ако стоя, и не можех да си представя, че движението ще ми бъде отнето.“ Едва след месеци Скалата, както я нарекоха в риалитито, намира своя кинезитерапевт, който да бъде до нея по време на възстановяването ѝ.

Но дори и той не може да укроти спортния дух и да ѝ попречи да се върне в залата, макар и със сложна контузия. „Знаех, че нищо не може да ме спре да бъда отново себе си“ – казва Боянова и се завръща във фитнес залата… на един крак! Видеата с нейните тренировки тогава стават viral и дават стимул на много хора в подобно положение.

Към днешна дата Желязната лейди има обратно над 95 процента от функциите на ставата, което лекарите определят като чудо. Красивата бодибилдърка споделя, че през цялото време до нея са приятелите, нейната майка и всичките ѝ онлайн и персонални клиенти, които са част от отбора  #BoyanovaTeam. Последователите ѝ не крият обожанието си към своя фитнес гуру и в социалните мрежи, а  Елена признава, че тази вяра и отношение ѝ дават допълнителен стимул.

Елена Боянова

„Макар да не можех дълго време да провеждам персонални тренировки, клиентите ми ме чакаха да се завърна, и то с най-голямо нетърпение! Аз останах техния незаменим треньор въпреки голямото ми отсъствие. Никога не съм си представяла такава подкрепа и от сърце благодаря на всички за нея.“  

Повече за Елена Боянова:

Начало (eboyanovafit.com)

Elena Boyanova (@ellyt0) • Снимки и видеоклипове в Instagram

https://www.facebook.com/ellyt0

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply