Новата продуктова серия включва шунка, бекон, пуешко и свинско филе Премиум качество и истински месен вкус. Това е категоричната оценка на експертната комисия на най-голямото специализирано изложение в страната „Месомания 2024“ за новата продуктова серия с добавен зехтин екстра върджин „ОрехитеDELI“. Златното отличие беше връчено на R&D проектния мениджър наContinue Reading

Осем нови свежи български подправки стават част от българската собствена марка продукти на Kaufland България „Брей!“. Така към досега съществуващите на пазара магданоз и копър „Брей!“, вече ще могат бъдат намерени още босилек, девесил, джоджен, кервиз, мащерка, мента, риган и розмарин. Продуктите са с гарантиран произход и завишен контрол на качеството,Continue Reading

По случай Лунната нова година Starbucks залага на необичайна комбинация с нова напитка, пусната в Китай. Тя се казва „Abundant Year Savory Latte“, а марката я описва като с „интересен“ вкус. Напитката съчетава сос Dongpo Braised Pork Flavor Sauce с еспресо и мляко на пара, с допълнителен сос от свинскоContinue Reading

Лиа Младенова споделя за церемониалното какао, традиция, произлизаща от древните маи, която ни свързва с духовната сфера и собствената ни интуиция.   Проследявайки корените си хиляди години назад, церемонията по какаото е почитана от времето традиция, родена от цивилизациите на маите и ацтеките. Тези култури преплетоха какаото с концепцията заContinue Reading

Най-скъпият бургер в света се продава в румънския град Клуж, съобщава БТА, позовавайки се на вестник “Адевърул”. Към момент в Америка продават бургер за 6000 долара, а румънците искат да го направим по-скъп – 6200 евро. В него ще има хайвер от белуга, вагиу (говеждо месо) от Япония. В заведениетоContinue Reading

Консумацията на повече яйца намалява риска от сърдечносъдови заболявания и инсулт, според проучване на Пекинския университет. Причината е, че яйцата повишават „добрия“ холестерол. Дори едно яйце на ден е достатъчно за осезаеми резултати в тази област. Изследователите са установили, че ако консумирате по едно яйце на ден, това ще увеличи „добрия“ холестерол вContinue Reading

Стивън Кинг разтърси социалните мрежи, след като сподели „ужасяваща“ рецепта за сьомга, приготвена в микровълнова фурна. Повечето потребители в Twitter я определиха единодушно като „най-страшното му произведение досега“. Краткото кулинарно шоу на ужасите до момента може да се похвали с хиляди гледания в Twitter. Ето и самата рецепта на писателя:Continue Reading

Сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я правят висококалорична. Много сосове са с високо съдържание на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара човека, който ги яде, да дебелее. Това коментира австралийският диетолог Сузи Бъръл, която посочи няколко начина да ядете паста без вреда заContinue Reading

Дейвид Бекъм сподели, че съпругата му и бивша спайска Виктория Бекъм яде едно и също ястие всеки ден в продължение на 25 години. Според бившия футболист 47-годишната Виктория винаги яде само риба на скара върху канапе от задушени зеленчуци, съобщава „Дейли Стар“. 46-годишната футболна легенда и баща на четири децаContinue Reading

Кралица Елизабет носи едни и същи обувки по 7 години, причината ще ви шокира

Британската кралица Елизабет II пусна на пазара собствена марка кетчуп, съобщи „Пипъл“. Сосът е „идеален за закуска или по всяко време на деня“, се казва в слогана на рекламата. Съставките се отглеждат в имението й в Норфолк, а цената на кетчупа е около 6,7 паунда за опаковка. Във Великобритания сеContinue Reading

баница на тиган

Кулинарният пътеводител и енциклопедия на най-добрите вкусове по света TasteAtlas, който е и световен атлас на традиционни ястия, местни съставки и автентични ресторанти, обяви българската баница за едно от най-вкусните ястия в света. „Баницата е традиционно българско ястие, което се приготвя чрез напластяване на листове от намаслено фино тесто съсContinue Reading

Eжедневната консумация на извара има благоприятен ефект върху състоянието на костите, черния дроб, мускулите, а също така нормализира съня и помага да стопите излишните килограми, твърди диетологът Олга Кораблева. Според експерта изварата е богата на триптофан, аминокиселина, която облекчава безсънието, тревожността и депресията. Продуктът също така съдържа много калций иContinue Reading

  Йоланта Делибозова, позната също като Йоли, е едно от най-обичаните и усмихнати лица на родната кулинарна сцена. Нейната най-голяма страст са виолончелото и музиката, но любовта ѝ към изкуството се премества и в кухнята, където красивите ѝ рецепти вдъхновяват хиляди хора онлайн. Йоли е авторка на един от най-известнитеContinue Reading

Три столици на Балканите – Атина, Белград и София – са топ три в класация на европейските столици за любителите на храната. Класацията е направена на базата на проучване на сайта Ънсуич /Unswitch/, отразяващо критерии като вкус, цена и разнообразие. От максимум 100 точки гръцката столица събира 88,47, сръбската столицаContinue Reading

Традиционното кипърско сирене халуми вече е признато като продукт със „защитено наименование за произход”.  Сирене под името „халуми/хелим”, както се нарича от кипърските гърци и от кипърските турци, вече може да се прави само на острова, при спазване на строгите процедури и стандарти, предвидени в досието, пише БНР. Производителите отContinue Reading