В поредицата от Studio Ramsay Global, с премиера на 2 март от 22 ч., Порoвски ще отведе гост-знаменитостите на епични пътешествия, за да разкрият повече за миналото си чрез кулинарни традиции, техники на готвене и опита на техните предци National Geographic и звездата Антони Поровски, автор на бестселър на Newвиж повече

Веган млеката са популярна опция дори за хората, които не спазват растителна диета. Често те са скъпи, а вкусът им не винаги е това, което търсим. Освен това много от тях са пълни със захар и съставки с неясен произход. Ето как може да си направите сами такова мляко. Овесеновиж повече

Ако искате да се погрижите за косата си по естествен и ефективен начин, домашната маска с масло от жожоба е перфектното решение. Маслото от жожоба е известно със своите хидратиращи и подхранващи свойства, които помагат на косата да възвърне своята мекота, блясък и здравина. Защо масло от жожоба?Жожобата е богатавиж повече

Aко сте прекалили с хапването в празничните дни, ви даваме идея за влизане във вформа. Заместете едно основно хранене със ….смути. То е лесно смилаемо, богато на витамини, фибри, протеин и микроеелменти. И се приготвя за по-малко от 5 минути. С приблизително 170 калории това смути от зелена ябълка ивиж повече

Коледните празници са време за уют и топлина, а нищо не може да създаде по-приятна атмосфера от вкусен топъл шоколада. От Дарик дават идеи за няколко рецепти за най-вкусните коледни топли шоколади, които ще ви помогнат да създадете идеалната коледна атмосфера у дома: Класическа топъл шоколадЗа тази рецепта ще вивиж повече

Коледа е времето, когато домът се изпълва с уют, топлина и аромат на домашно приготвени сладки. Меденките са не само вкусно лакомство, но и чудесен начин да внесем празнична атмосфера у дома. Те са идеални за семейни моменти, украса на елхата или дори като подарък за близки. Ето как можетевиж повече

Главен готвач от Великобритания разкри тайната на перфектната супа, пише Daily Mirror. Фил Биачи е кулинарен експерт и основател на компания, която продава зехтин и традиционни сосове. Според него приготвянето на вкусна, сгряваща супа, когато навън е студено, не е никак трудно. Биачи посочи три ключови елемента: бульон, зеленчуци ивиж повече

Новата продуктова серия включва шунка, бекон, пуешко и свинско филе Премиум качество и истински месен вкус. Това е категоричната оценка на експертната комисия на най-голямото специализирано изложение в страната „Месомания 2024“ за новата продуктова серия с добавен зехтин екстра върджин „ОрехитеDELI“. Златното отличие беше връчено на R&D проектния мениджър навиж повече

Осем нови свежи български подправки стават част от българската собствена марка продукти на Kaufland България „Брей!“. Така към досега съществуващите на пазара магданоз и копър „Брей!“, вече ще могат бъдат намерени още босилек, девесил, джоджен, кервиз, мащерка, мента, риган и розмарин. Продуктите са с гарантиран произход и завишен контрол на качеството,виж повече

По случай Лунната нова година Starbucks залага на необичайна комбинация с нова напитка, пусната в Китай. Тя се казва „Abundant Year Savory Latte“, а марката я описва като с „интересен“ вкус. Напитката съчетава сос Dongpo Braised Pork Flavor Sauce с еспресо и мляко на пара, с допълнителен сос от свинсковиж повече

Лиа Младенова споделя за церемониалното какао, традиция, произлизаща от древните маи, която ни свързва с духовната сфера и собствената ни интуиция.   Проследявайки корените си хиляди години назад, церемонията по какаото е почитана от времето традиция, родена от цивилизациите на маите и ацтеките. Тези култури преплетоха какаото с концепцията завиж повече

Най-скъпият бургер в света се продава в румънския град Клуж, съобщава БТА, позовавайки се на вестник “Адевърул”. Към момент в Америка продават бургер за 6000 долара, а румънците искат да го направим по-скъп – 6200 евро. В него ще има хайвер от белуга, вагиу (говеждо месо) от Япония. В заведениетовиж повече

Консумацията на повече яйца намалява риска от сърдечносъдови заболявания и инсулт, според проучване на Пекинския университет. Причината е, че яйцата повишават „добрия“ холестерол. Дори едно яйце на ден е достатъчно за осезаеми резултати в тази област. Изследователите са установили, че ако консумирате по едно яйце на ден, това ще увеличи „добрия“ холестерол ввиж повече

Стивън Кинг разтърси социалните мрежи, след като сподели „ужасяваща“ рецепта за сьомга, приготвена в микровълнова фурна. Повечето потребители в Twitter я определиха единодушно като „най-страшното му произведение досега“. Краткото кулинарно шоу на ужасите до момента може да се похвали с хиляди гледания в Twitter. Ето и самата рецепта на писателя:виж повече

Сосовете и гарнитурите, с които се сервира пастата, я правят висококалорична. Много сосове са с високо съдържание на мазнини, като пестото. Именно комбинацията от мазнини и въглехидрати кара човека, който ги яде, да дебелее. Това коментира австралийският диетолог Сузи Бъръл, която посочи няколко начина да ядете паста без вреда завиж повече