как се прави омлет по македонски

Как се прави омлет по македонски – рецептата, която ще ви стане любима!

Предлагаме ви една рецепта за аламинут, който е същевременно много евтин и страшно вкусен. Това е омлет по македонски, който е идеален за лека вечеря през лятото.
Трябват ни:

100 грама саздърма,
две яйца,
половин глава лук,
две чушки,
червен пипер,
черен пипер и ако искате малко сол на вкус.

Приготвяне:

Първо нарязваме на едро чушките и лука, а след това ги запържваме в нагорещения преди това зехтин. Когато видим, че зеленчуците вече са започнали да омекват, нарязваме и саздърмата пак на едро и я добавяме към тях в тигана.

Запържваме и нея, но само за много кратко време.

През това време си разбиваме и яйцата като ги подправяме с червения, черния пипер и солта. Накрая ги изливаме при останалите продукти и не след дълго пред нас застава оформеният вече омлет по македонски. Запичаме го и от двете му страни и се поднася на трапезата още, докато е горещ. Това ястие аламинут може да е наглед супер обикновено и дори скучно, а и повече от евтино.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар