Неочаквана развръзка! Семейство откри и прибра сладки синеоки котенца, но те се оказаха …

Семейство, прибрало две сладки синеоки котенца на два месеца, с изненада откри, че мъничетата никак не са безопасни, когато започнаха да разкъсват пластмасовите биберони и да хапят ръцете, които ги хранят, съобщава Ройтерс. Съпрузите от Сан Антонио, щата Тексас, доверили пред властите, че си мислели как са се сдобили с представители на престижната порода бенгалски котки. Но се оказало, че са приютили американски рисчета.

Свирепите мъничета били поверени на приют за диви животни. Но местните власти започнали разследване за нарушаване на законите за защита на дивата природа в щата Тексас. „Бенгалските котенца въобще не приличат на диви котки. Те са като всички останали домашни котки“, заяви говорителката на Службата за защита и рехабилитация на дивите животни в Сан Антонио Лиса Норууд.

По нейните думи двата вида рядко биват обърквани. Съпрузите, пожелали анонимност, дали противоречиви сведения за това как са се сдобили с котенцата. Първоначално заявили, че се натъкнали на тях на алея в парка. По късно – че им били донесени от роднина, който ги открил в отдалечен район. Ако се докаже, че стопаните съзнателно са приютили рисчетата, знаейки, че са диви животни, те могат да бъдат подведени под съдебна отговорност.

Източник: blitz.bg

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply