10 полезни съвета как да използвате бронзант за тяло

1. Ексфолирайте кожата си преди да използвате бронзант за тяло
Уверете се, че сте ексфолирали кожата си старателно преди да нанесете бронзанта, като обърнете специално внимание на коленете, глезените, лактите и петите. Прилагането на бронзант може да изглежда доста неестествено и да доведе до петна и ивици по цялото тяло. Ние не искаме това, нали? Също така, уверете се, че нежно сте ексфолирали лицето си, ако решите да прилагате и там бронзант.

2. Премахнете нежеланото окосмяване преди да използвате бронзант
Ако искате да получите възможно най-равномерен тен, то почистете нежеланото окосмяване на краката (и навсякъде, където ще прилагате бронзанта), защото, ако го направите след това, целите Ви крака ще станат на петна. Ако използвате кола маска, то преди нанасянето на бронзанта, изчакайте няколко часа.

3. Не нанасяйте бронзанта за тяло върху влажна кожа!
Нанасянете на бронзант върху влажна кожа е гаранция, че Вашия тен ще изглежда на петна. Именно затова се уверете, че тялото Ви е напълно сухо, преди да приложите бронзанта.

4. Хидратирайте кожата си преди да използвате бронзант
Нанесете лек овлажнител по цялото си тяло, като се съсредоточите върху по-сухите участъци, като коленете и лактите. Хиратирайте кожата си преди да нанесете бронзант. По този начин ще омекотите кожата си и бронзантът ще се нанесе равномерно. След овлажнителя изчакайте няколко минути преди да нанесете бронзанта.

5. Изберете бронзант, който подхожда на кожата Ви
Изберете бронзант, който подхожда на цвета на кожата: ако имате светла кожа – изберете по-светъл нюанс; ако имате по-тъмен цвят на кожата – може да изберете и по-наситен и тъмен нюанс. Какъвто и нюанс да изберете, уверете се, че сте закупили такъв продукт, който потъмнява постепенно.bronzer

6. Тествайте бронзанта преди да го приложите върху кожата си
Тествайте бронзанта на малък участък от кожата си преди да го нанесете върху цялото си тяло. Нанесете малко количество от него върху кожата си и изчакайте да видите как продуктът реагира с Вашия конкретен тон на кожата. Този съвет ще Ви помогне да избегнете неприятните изненади.

7. Нанасянето на бронзант…
Сега вече сте готови и за нанасянето на бронзант върху тялото си. Можете да използвате и ръкавици, ако не желаете да се цапате. Съществува и голямо разнообразие от бронзанти, под формата на спрей, които са и много по-лесни за употреба. Нанасяйте чрез кръгови движения, като започнете отдолу нагоре. Не забравяйте и областта около врата, чията и площта зад ушите! Бъдете особено внимателни, когато прилагате бронзант върху лицето си – нанасяйте само върху областите, където потъмнявате естествено при излагане на слънце, а именно върху челото, носа, бузите и брадичката, и разнесете продукта така, че да не се забелязва особено голяма разлика. Избягвайте прилагането на бронзант върху клепачите си, веждите и устните. Нашият съвет, също така, е да нанасяте пестеливо бронзант, особено когато става въпрос за областта на лицето. По този начин се получава и по-естествен резултат. В края на деня, ако лицето Ви не изглежда достатъчно бронзово, винаги можете да добавите още малко количество.

8. Когато използвате ръцете си, за да нанесете бронзанта…
Е, очевидно е, че трябва да измиете много добре ръцете си, ако не сте използвали ръкавици. Ако все пак сте си послужили с тяхната помощ, не забравяйте да ги свалите и да нанесете съвсем МАЛКО количество и върху тях.

Как да измиете ръцете си от бронзанта? Измийте ръцете си с ексфолиант за тяло и не забравяйте да почистете между пръстите и около ноктите, като се уверите, че тези области не са станали прекалено тъмнокафяви или оранжеви.

9. Време на изчакване
Изчакайте от около 30 минути до 1 час преди да се облечете, ако не искате да оцветите дрехите си. Някои дами нанасят бронзанта преди да заспят, така че на сутринта да се събудят като една бронзова и сексапилна богиня. В такъв случай изчакайте също около 30 минути преди да попаднете в леглото.

Съветваме Ви да нанесете тънък слой от лек хидратиращ лосион за тяло, след като вече сте приложили бронзанта. Той ще Ви помогне да премахнете всички възможни ивици, още преди те да се появят. Имайте предвид, че цветът започва да се проявява няколко часа по-късно, така че бъдете търпеливи и изчакайте.

10. Как да удължим получения разкошен тен?
Избягвайте ексфолирането на кожата, прекаленото взимане на душ, плуването в басейн за поне 6-8 часа след нанасянето на бронзант за тяло. Ако искате да удължите тена си, използвайте нежен и мек ексфолиант, хидратирайте редовно кожата си и избягвайте епилацията (правете я колкото се може по-рядко), която би раздразнила кожата Ви и ще разруши получения от Вас загар за нула време.

Надяваме се да сме Ви били полезни. Оставете и Вашите собствени съвети за красота в раздел коментарите по-долу.
Източник: modernitta.com

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply