10 тайни на здравите и щастливи жени

Правилно хранене, упражнения, време за себе си, изпитване и раздаване на любов. Това са само някои от тайните на здравите и истински щастливите жени. Вижте кои са другите според rozali.com.

1. Упражнявайте се
Здрав дух в здраво тяло. Едно от най-важните правила, за да сте здрави, е да сте физически активни. Дали ще ходите пеша до работа, ще си правите разходки в квартала или парка, дали ще тренирате у дома. Няма значение. Най-голямата заблуда е, че за това са необходими пари. Ако искате, винаги можете да правите упражнения със собствено тегло в хола и да не похарчите нито стотинка. Всичко е въпрос на мотивация, а не на средства.

2. Хранете се бавно и с наслада
Много е важно какво ядете, да, категорично. Но също толкова важно е как се храните. Хапвайте бавно, наслаждавайте се на храната, усетете вкуса ѝ. Никога не яжте на крак, а у дома отделете време да подготвите красива маса за себе си и семейството. Това със сигурност ще ви направи по-щастливи и по-здрави.

3. Отделяйте време за себе си
Жената е фурия! Тя домакинсктва, работи, пазарува, готви и чисти. И някъде там, между всички задължения, разбира, че няма време за себе си. За да сте щастливи и здрави, трябва да се научите да отделяте време за себе си. 15 минути дневно, след като всички заспят, са достатъчни. Послушайте любима музика, запалете си свещи или почетете. Намерете време за заниманието, което си е само ваше.

4. Раздавайте любов
Обичаната жена винаги сияе. За да сте по-щастливи обаче, трябва и вие да дарявате любов и позитивна енергия. Усмихвайте се, докато вървите; направете комплимент на непознат, отстъпете ред на някого на опашката, помогнете на възрастен човек да занесе покупките си до дома. Не позволявайте да се затворите в себе си и обсипете някого с позитивната си енергия.

5. Не подценявайте посещенията при лекаря
Позитивните емоции са важна част от духовната красота и здраве, но не бива да подценявате посещенията при лекарите. Не пропускайте профилактичните си прегледи, поне веднъж годишно ходете на мамолог и гинеколог, на зъболекар. Грижете се за тялото си, за да сте по-дълго и по-пълноценно присъстващи за себе си и за близките си.

6. Грижете се за красотата си! Без изключения!
Красотата не винаги значи процедури и скъпа козметика. Всяка жена може да се погрижи за външния си вид, стига да иска. Има куп домашни маски, които да си правите, за да поддържате кожата и косата си красива, без да харчите много. Нашите баби са били много красиви и без да харчат половин заплата за бяла козметика.

7. Оглеждайте се в огледалото и се усмихвайте
Красивата жена има самочувствие и се обича. Затова поне веднъж на ден се поглеждайте в огледалото и се усмихвайте. Усмивката ви прави по-красиви и по-щастливи. Според някои суеверия човек винаги трябва да се усмихва пред огледало, защото то усилва и връща към него положителната енергия.

8. Не оставяйте домакинските задължения да ви погълнат
Имате ли дни, в които от сутринта до вечерта сте чистили, готвили, подреждали и нищо друго? Със сигурност имате. Ако оставите домакинските задължения да ви погълнат, ще сте винаги кисели и преуморени, а това вреди много на здравето ви. Ако сте твърде заети, оставете домакинската работа за по-късно или за друг път, или помолете половинката ви да я свърши. Баба ми казваше, че домакинската работа няма край. Тъкмо като стигнеш до края и трябва да започваш отново. Затова трябва да намерите сили в себе си понякога да казвате „СТОП!“.

9. Имайте хоби
Хобито е чудесен начин да отделяте време за себе си и да влагате енергията си в нещо позитивно. Шиене, плетене, четене, колекциониране на нещо. Намерете си любимо занимание, с което да се развличате, когато сте тъжни или просто искате да излезете от рутината на ежедневието.

10. Отпочивайте във всеки удобен момент
Сигурно си казахте: „По-лесно е да се каже, отколкото да се направи“. Ако обаче се лишите от времето си на компютъра, телефона или пред телевизора, и вместо това предпочетете да пиете чай на терасата, да постоите на тихо или да размишлявате на себе си, ще видите, че за всичко се намира време. Важно е не само да почивате, но и да се наспивате, защото сънят е един от основните елементи за здравето и красотата.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар