Кой спорт е подходящ за вашата зодия

Искате да спортувате, но не сте сигурни към каква активност да се насочите? На помощ идва астрологията. Според някои характерни особености на всяка зодия може да се определят и подходящите спортове за всеки знак. Вижте каква тренировка може да е подходящ вариант за вас според зодията.

Овен – лека атлетика

Представителите на зодия Овен са със силен, състезателен характер. Обичат винаги да са първи, да побеждават и търсят начини да осъществят целите си. Затова и състезанията по лека атлетика им подхождат – в тях могат да покажат бързина и превъзходство с лекота. Тичайте, състезавайте се, ако не с другите, то със себе си. Вие можете да се надградите и да бъдете още по-добри, благодарение на собствените си сили и възможности.

Телец – трениране с тежести

По природа вие сте надарени със сила, но и с доза мързел. Натоварващите тренировки с упражнения като аеробика не са подходящи за вас, защото ви карат да се потите прекалено и да се изморите. Вашият талант се крие в тежестите – хем тренирате и сте физически активни, хем не се преуморявате. Дори можете да седите, докато вдигате тежести, което е мечтаният спорт за вас.

Близнаци – йога

Цялата тази енергия, която се движи из тялото ви, цялото напрежение, емоция, нервност, които са характерни за вашата натура, трябва да намерят спокоен пристан. А коя активност е по-подходяща за целта от йогата? Тя ще ви помогне да се фокусирате по-добре, да подобрите гъвкавостта си, да заздравите кръста и гръбнака, а и ще ви помогне да изваете фигура на истинска сирена. Възползвайте се от възможността и опитайте, йогата е само за вас!

Рак – плуване

Вашата управляваща планета е Луната и вие сте в синхрон с нейното влияние. Това, което ви прави истински щастливи е да сте заобиколени от вода. Плуването не само ви прави щастливи, но и ви помага да поддържате грациозна фигура, да сте здрави и с хармонично тяло. Освен че спортувате чрез плуването, то ви действа и релаксиращо след изморителния и напрегнат трудов ден.

Лъв – HIIT (Високоинтензивна интервална кардиотренировка)

Този вид тренировка е сред най-подходящите занимания за представителите на зодия Лъв. Отговаря на тяхната динамична природа и експресивна личност. При тази тренировка се редуват упражнения с висок интензитет с такива, които са с по-нисък интензитет, за да се стопят повече мазнини от изгорените калории. С този тип тренировка Лъвовете ще могат да спортуват, да са динамични и да се грижат за своята красива фигура, тъй като добре знаем, че са безкрайно суетни.

Дева – колоездене и джогинг

Деви, вие сте изключително точни, експедитивни и не понасяте безделието. Динамични натури като вас обичат да спортуват, като сред най-подходящите физически активности за вас са карането на колело сред природата, както и тичането в парка. И двете дейности са изцяло под ваш контрол, което е важно за вас. Не зависите от никого, разчитате само на себе си и вие определяте темпото, с което се движите.

Везни – танци

Представителите на тази зодия обичат красивите неща, красивите хора и хармоничните активности. Ето защо танците са прекрасен начин да изявят своята индивидуалност, да поддържат физическа форма и да са щастливи. Музика, танц, движение и страст – това са магични думи за една Везна!

Скорпион – бокс

Властта и доминацията са теми, които живо вълнуват представителите на зодия Скорпион. Ако има нещо, което ги привлича неустоимо, това е влиянието, властта, надмощието. А кой по-подходящ спорт може да се свърже с тези думи, освен боксът? Именно той е идеален за Скорпионите. Тъй като вие сте известни с високото си самочувствие, обичате конкуренцията и състезанията, боксът ще ви даде възможност да покажете своите умения и спортен хъс.

Стрелец – спининг

Стрелци, вие имате толкова много енергия, че е необходимо да постоите затворени в една стая поне за час. А какво можете да правите в тази стая, ако не спининг? Тъй като карането на колело или велоергометър не е достатъчно интересно и интензивно за вас, трябва да е по-трудно занимание. Опитайте с клас по спининг и ще останете доволни.

Козирог – тичане

Козирози, вие обичате да сте сами срещу света и това никога не ви е притеснявало. Ето защо тичането е прекрасен спорт за вас. Тренирате насаме със себе си, чувствате се свободни, можете да го правите навсякъде и когато си пожелаете, и можете да се състезавате сами със себе си, което ви прави много щастливи.

Водолей – пилатес

Вие живеете основно във вашата глава, с вашите мисли и това е страхотно, тъй като сте надарени с голям интелект. Но както се грижите за мозъка си, за обогатяване на знанията си, така е важно да се погрижите за тялото и фигурата си. Тренировката, която подхожда на Водолеите е пилатес. Той ще ви помогне да повишите своето самочувствие относно физическата ви форма. Ще ви помогне да подобрите гъвкавостта си.

Риби – синхронно плуване

Вашето духовно животно е рибата, така че вие сте свързани дълбоко с водата и се наслаждавате на досега с нея. Синхронизираното плуване ви дава възможност не само да плувате и да се радвате на водата, но и да изградите елегантна и красива фигура, за която то ще ви помогне.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар