С какво се хранят децата от кралското семейство?

Членовете на кралското семейство са длъжни да спазват определени правила, когато става въпрос за етикет, мода, социален живот и дори хранене. Нормите важат както за големи, така и за малки. Вижте с какво всъщност се хранят децата от кралското семейство, според rozali.com?

От месец май тази година децата в кралското семейство, които печелят симпатиите и вниманието на медиите, са вече четири – принц Джордж, принцеса Шарлът и принц Луи от страна на Кейт и Уилям и Арчи, синът на Меган Маркъл и принц Хари, който е най-малкият в редицата. Всяко от тях е спазвало един и същи режим на захранване, който съотвества с менюто, присъщо за потеклото им.

След раждането кралското бебе е на кърма от майка му – това въвежда самата кралица Елизабет II, когато ражда принц Чарлз. Тя е първата британска кралица, която избира да кърми сама бебето си – някои смятат, че това бил стратегически ход от нейна страна, с който искала да покаже, че представители на кралското семейство също са земни хора, а не стоят на изкуствен пиедестал.

Други твърдят, че майката не искал да се отделя от сина си, затова категорично отказала услугите на дойка. Принцеса Даяна и Кейт Мидълтън също са последвали примера на Елизабет II и са кърмили децата си – в този период подправките и алкохолът били напълно изключени от менюто им.

Когато започне процесът на захранване, кралското бебе приема пюрирани плодове – предимно круши и ябълки от градината на принц Чарлз. Плодовете се готвят първо на пара, след това се пюрират на ръка, изцеждат се, отново се намачкват и отново се изцеждат, за да са напълно гладки. Постепенно навлизат зеленчуци като броколи, брюкселско зеле, грах, моркови, карфиол, а след това се вкарва и месото – пилешко, агнешко, телешко.

За менюто на кралското бебе се грижи не само майката. До голяма степен думата се дава на бавачката, която следи детето да приема добре балансирано меню. Кралското бебе има двама лични готвача – един, който се грижи за месото, и един, който отговаря за плодовете и зеленчуците. На по-късен етап може да има и трети, който да приготвя десертите.

Когато процесът по захранване приключи, в менюто на децата от кралското семейство влизат традиционни ястия като овчарски пай, печено пилешко или телешко месо, йоркширски пудинг. Забранени са някои морски храни, а картофи, ориз и паста се приготвят изключително рядко.

Що се отнася до дребни прегрешения, тук вече думата има майката. Принцеса Даяна е позволявала на принц Уилям и принц Хари от време на време да хапват детско меню от Макдоналдс. Кейт Мидълтън разрешава сладолед, пуканки и пица – за нея се знае, че е любимата храна на принц Джордж.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply