10 симптома, които показват, че не се храним добре

Храненето предопределя правилното протичане на всички процеси в нашето тяло, пише vesti.bg.

Ето кои са десетте знака на тялото ни, които ни подсказват, че не се храним правилно:

Умора

Умората е първата сигнална лампичка на тялото, която ни подсеща, че нещо не е наред с начина ни на хранене.

Дефицитът на желязо и витамини от група В са основните причини за хроничната умора. Не само обаче.

Прекомерният прием на мазнини също може да доведе до хронична умора, тъй като организмът не може да смогне да ги преработи в енергия.

Сухи краища на косата

Лошото състояние на косата е един от най-видните симптоми за това, че не се храним, както трябва. Ако косата ви пада прекалено много, ако имате сухи краища и цъфтежи, то най-вероятно тялото ви не си набавя достатъчно биотин. Опитайте да консумирате повече пълнозърнести храни, яйца и риба.

Акне

Най-главната причина за появата на акне е хормонален дисбаланс, но храненето също допринася. Храни като млякото, както и такива с високо съдържание на захари, допринасят за неговата поява.

Суха кожа

Ако кожата ви се лющи или се разранява лесно, то значи нещо не е наред с хранителния ви режим. Най-добрата стратегия за здрава кожа е пиенето на вода, както и консумацията на моркови, кайсии, тиква, чушки.

Раздразнителност

Правилното хранене и доброто настроение вървят ръка за ръка. Така че, когато някой ви повиши тон, попитайте го дали си е изял обяда 🙂

Подут корем

Причините за подуването на корема са много, включително бързото хранене, яденето под стрес и прочие.

Настинка

Ако често настивате, то значи имунната ви система не е в добро състояние. Витамин С е ключът за разрешаването на този проблем, а цитрусите го имат в изобилие.

Потене

Разбира се, прекомерното потене невинаги се случва по вина на неправилно хранене. Кофеинът, алкохолът, както и пикантните храни обаче го предизвикват.

Запек

Най-главната причина за появата на запек е липсата на фибри в хранителния ни режим. Фибри има в плодовете, сушените плодове, зеленчуците, зърнените храни.

Лош дъх

Въпреки че често хората смятат, че лошият дъх се дължи на недобра хигиена, това невинаги е така. Дехидратацията, приемът на храни като чесън, лук, броколи, брюкселско зеле, консумацията на кафе и алкохол също причиняват лош дъх.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply