Това е цветът на 2020 година!

След по-малко от месец навлизаме в годината на Металния Плъх, но кой ще бъде най-актуалният цвят за следващите 12 месеца?

The Pantone Color System е най-голямата система за комбиниране на цветове в света. Още с началото ѝ през 1963 г. компанията бързо се превръща в най-лесния и бърз начин да бъде разрешен някакъв цветови проблем, пише КРОСС.

Базата данни на Pantone разполага с абсолютно всички нюанси на различните цветове, които имат своя конкретен номер и правят работата по класификацията, съчетанието и избора, много по-лесна, отколкото някога е била. Вече повече от 40 години екипът на компанията подбира и цвета, който се предполага, че ще доминира през следващите 12 месеца.

През 2020 най-актуалният цвят ще бъде…

КЛАСИЧЕСКО СИНЬО

…или иначе казано, „honest“, както е записано в официалното изявление на фирмата, което продължава: „заложено е в психиката ни като успокояващ цвят.

Цвят, който свързваме с чистотата на небето“.

Ако трябва да бъдем съвсем конкретни, 2020-а ще бъде подвластна на нюанс №PANTONE 19-4052, който можем да преведем като „класическо синьо“. Това е нюанс, който предлага спокойствие във време, когато около нас е пълен хаос. С други думи, идеален не само за модните ни решения през новата година, но и за всеки един ъгъл от дома с началото на новото десетилетие.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар