Тези 5 храни ще ви помогнат да преборите махмурлука

Ако се събудите с пулсираща глава, първо трябва да презаредите някои ценни за тялото течности и вещества, като фруктоза, витамини, аминокиселини и минерали, пише Дарик. Те помагат да се разградят токсините и облекчават реакциите на организма към алкохола.

1. Плодове и зеленчуци

Алкохолът отнема от организма важни хранителни вещества и течности. На следващия ден, ако нямате никакъв апетит, един банан с кисело мляко ще свърши чудесна работа. Тялото трябва да си почине и пресните плодове или зеленчуци са особено подходящи за целта.

Ярките на цвят плодове и зеленчуци са заредени с калий – важен електролит, който често се изчерпва вследствие на диуретичния ефект на алкохола.

2. Яйца

Яйцата съдържат ценни аминокиселини, които подпомагат функцията на черния дроб. Освен това разграждат онези вещества, които причиняват досадното главоболие. Ако хапнете допълнително и зеленчуци, ще си набавите необходимото количество есенциални нутриенти.

3. Пилешка супа

Пилешката супа помага за възстановяване на водния баланс. Препоръчва се при различни заболявания, защото тонизира организма. Освен това топлата супа е балсам за стомаха след дългата гуляйджийска нощ. Особено вкусна е в съчетание с някакъв зеленчук или допълнение във вид на колбас или тестено изделие.

4. Овесени ядки

В овесените ядки се съдържат ценни хранителни вещества като витамини от групата В, калций, магнезий и желязо. Освен това те покачват нивата на кръвната захар и ще ви осигурят голяма доза енергия.

5. Препечен хляб с мед

Простите въглехидрати вдигат нивата на кръвната захар без да дразнят стомаха. Енергията от меда пък ще ви помогне по-бързо да се освободите от алкохола.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply