12 неща, които хората преценяват за секунди при първа среща с вас

Вижте 12 неща, които хората могат да предположат за вас само за няколко секунди след първото ръкостискане според Обекти.

1. Доколко сте надеждни

Хората могат да решат до каква степен сте надежден само за една десета от секундата. Изследователите от университета в Принстън откриха това, като дадоха на една група от 245 университетски студенти 100 милисекунди да оценят привлекателността, компетентността, привлекателността, агресивността и надеждността на лицата на актьори. Резултатите показват, че рейтингите на надеждност са силно сходни между двете групи – дори по-сходни от оценките на привлекателността, подсказвайки че можем да разберем почти моментално дали можем да се доверим на някого.

2. Какво е вашето социално и икономическо състояние

Малко холандско проучване установява, че хората, които носят дрехи с марка „Lacoste“ и „Tommy Hilfiger“, се възприемат с по-висок статус и по-богати от хората, носещи недизайнерски дрехи, когато се приближават до 80 купувачи в мола.

3. Колко сте умни

Изследване от 2007 г., ръководено от Нора А. Мърфи, професор в университета Лойола Мериманд установи, че гледането на партньора ви за разговор в очите може да помогне да насърчите хората да ви виждат като по-интелигентни.

4. Смятате ли се за доминиращи хора

Плешивият не е просто красив, а мощен. В малък експеримент от Университета на Пенсилвания, подградителите разгледаха 25 снимки на мъже, някои с обръснати глави, а други с пълни глави коса. Учениците оцениха мъжете с обръснати глави като по-доминиращи.

5. Обличате ли се елегантно

Британско-турско проучване на 274 души ги накара да разгледат безлични снимки на мъже сравнени с костюмари за пет секунди. Те са склонни да оценят момчетата в костюми като по-успешни.

6. Хората преценяват състоянието ви и вашия потенциал за печалба

В малко проучване от 2011 г. на студенти от колежа, на което са показани снимки на мъжки модел, облечен в бизнес или ежедневно облекло и след това зададени въпроси за това как той ще се представи на различни задачи, участниците са склонни да прогнозират, че по-добре облечените мъже ще печелят повече пари и ще бъдат повишени по-рано.

7. Как се движите

Хората не просто четат кой сте от външния си вид: те гледат и начина, по който се движите. В малко проучване на група студенти бяха показани видеоклипове на други студенти, които ходят – някои с по-свободни походки, други с по-стегнати крачки.

Само няколко стъпки бяха необходими, за да дадат на зрителите усещане за личността на другия човек.

8. Агресивна личност ли сте

Понякога първите впечатления могат да бъдат напълно погрешни – друг път те могат да бъдат правилни. Малък канадски експеримент на жени на студенти установи, че те са в състояние точно да преценят колко агресивни са 37 различни мъже, след като са гледали снимка на техните лица в продължение на 39 милисекунди.

9. Религиозни ли сте

Едно проучване, ръководено от Лаура П. Нейман от Калифорнийския университет в Бъркли, открива, че 123 магистрати могат с точност да оценят религиозността на 113 души, просто като разгледат снимките на тези хора в цял свят.

10. Смятате ли себе си за екстроверт

Това сочат резултатите на едно малко проучване, ръководено от немски изследователи, в което хората разглеждали снимки на стотици лица и оценявали снимките на хората по различни черти на личността. Според изследователите екстровертите обикновено показвали по-весели изрази на фотографиите, така че те лесно се забелязвали.

11. Имате ли лидерски качества

Изследователите помолиха студентите да прегледат лицата на близо 100 управляващи партньори в най-добрите адвокатски кантори и да ги оценят по различни черти на личността, включително доминиране, зрялост на лицето, привлекателност и надеждност.

Изследователите комбинираха оценките на партньорите за доминантност и зрялост на лицето, за да създадат единна оценка за „мощност“, и комбинираха своите оценки за харесване и надеждност, за да създадат единичен резултат „лидерство“. Хората, които постигнаха по-висок резултат, обикновено управляваха фирми, които бяха по-печеливши. Същите констатации се оказаха валидни, когато участниците разгледаха снимки от ежегодния колеж на 73 от управляващите партньори, някои от които бяха направени половин век по-рано.

12. Искат ли да станете приятели

Химията на приятелството, създадена от изследователи на документ от 2015 г., публикуван в Journal of Social Science, се определя като първоначална връзка между приятели.

Тези, които са приятни или приятелски настроени, отворен за опит и добросъвестните или трудолюбиви и организирани са по-склонни да изживеят химията на приятелството, решиха изследователите.

Коментирай чрез Facebook

Вашият коментар