Защо е важнo да проверите автомобила преди покупка

 

Намирането на подходящата употребявана кола отнема време и когато най-накрая купувачът  намери „точната“, може да е изкушаващо да поиска сделката да мине по-бързо и новият собственик да се качи на шофьорското място възможно най-скоро. Но преди да прдедприеме тази важна стъпка, има още едно важно нещо, което трябва да направи – и това е процесът проверка кола преди покупка.

Какво представлява проверката за покупка на употребяван автомобил?

Това е проверка на превозното средство, извършена от лицензиран механик или автотехник, който ще направи задълбочено проучване на превозното средство, за да определи неговото козметично, механично и безопасно състояние. Механикът ще анализира състоянието и ще покаже потенциални проблеми, които могат да възникнат в бъдеще. Освен това ще погледне колата, за да се увери, че всички предишни повреди са били правилно отстранени.

Така, когато знае всички тези неща, купувачът може да бъде по-уверен в покупката, или пък напротив, да го накара да преосмисли покупката.

Купувайки автомобил втора употреба, бъдещият собственик е добре да се довери на външен експерт, който да направи безпристрастна оценка и възможно най – точен анализ.

Какво ще се проверява преди покупката?

Механикът ще направи проверка за безопасност, проверка на двигателя и механичната система, ще качи колата на асансьор, за да види за счупени / ръждясали компоненти, течове и други . Също така е полезно за механика да вземе превозното средство за пробно шофиране, за да може да оцени неговото управление, спиране и да чуе, ако има някакви странни звуци.

Какво следва след проверката?

В зависимост от това какво научи от инспекцията на превозното средство и разбере историята му, е време купувачът да решите дали да купи колата. Ако смята, че това е подходящото превозно средство за него, може да направи уговорка за цена и да пристъпи към финализиране на сделката.

 

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply