Брад Пит страда от „слепота на лицето“

Брад Пит страда от рядкото състояние, наречено „слепота на лицето“. Това разкри самият актьор, признавайки, че „никой не му вярва“, когато говори за това.

58-годишната холивудска звезда вярва, че страда от прозопагнозия, неспособност да разпознава лица, която обикновено засяга човека през по-голямата част или през целия му живот.

Много хора, страдащи от заболяването не могат да разпознаят дори членове на семейството си, партньори или приятели. Те се справят, използвайки алтернативни начини за разпознаване на хората, като например запомняне на начина, по който ходят, или тяхната прическа, глас или стил облекло.

Въпреки че Брад не е официално диагностициран, той отдавна вярва, че страда от тази болест. Пит призна, че се притеснява, че това е накарало много хора да го смятат за дистанциран и студен човек. „Толкова много хора ме мразят, защото смятат, че не ги уважавам“, споделя актьорът.

През 2017 г. проучване установи, че децата, които са родени с поднормено тегло имат проблеми с разпознаването на лица, когато пораснат.

Изследователите вярват, че ниското тегло при раждането е свързано с увреждания в начина, по който се развиват части от мозъка, включително тези области, които се занимават с визуална информация, пише Дарик.

Смята се, че около 2,5 процента от населението е засегнато по някакъв начин от прозопагнозия.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply