„Хората на Путин“ от Катрин Белтън с официална премиера във Варна

Събитието ще се състои на 1 декември 2022 г. от 18:00 ч. в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“

 

Книгата „Хората на Путин“ от британската журналистка и бивша кореспондентка в Москва Катрин Белтън оглави класациите в книжарниците и след  три успешни премиери в София, Пловдив и Русе книгата ще има официално представяне и във Варна.

Приносното изследване, което документира смайващото заграбване на властта и превземането на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите колеги и приближени, ще бъде представено на 1 декември 2022 г. от 18:00 ч. в Градска художествена галерия Борис Георгиев“ , а в разговора отново ще участват проф. Тодор Тагаревдоц. Георги ЛозановСвилен Спасов и писателят Захари Карабашлиев – създателят на поредицата „Власт и отговорност“, част от която е и книгата на Катрин Белтън. Модератор на разговора ще бъде журналистът Асен Григоров.

Входът е свободен, а повече информация може да намерите във Фейсбук събитието:

https://www.facebook.com/events/5576171832473201

Катрин Белтън е носителка на знаковата награда за защита на човешките права на името на руския адвокат Сергей Магнитски през 2021 г. В мащабния си труд „Хората на Путин“ тя представя факти, философия, идеология, стратегии, детайлно описани престъ­пни действия и схеми – информация, събрана от хиляди разговори със стотици хора в продължение на седем години.

Белтън години наред е имала вътрешен достъп до ключови фигури в периода на установяване на Путиновата власт и описва с детайли как новата генерация лоялни олигарси заменя действащите с размах предприемачи от Елциновата ера. Точно тези олигарси след това проникват в САЩ и Европа като проводници на кремълското влияние.

След публикуването на книгата през 2020 г. милиардерите Роман Абрамович, Пьотр Авен, Михаил Фридман, Игор Сечин атаку­ваха в съда издателството и авторката на книгата, но като следствие книгата не бе толкова променена, колкото допълнена с няколко паса­жа за тяхната гледна точка, която се свежда до отричане.

Изданието е посветено на реванша на КГБ за загубата на Студената война, който кулминира във войната в Украйна.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply