Престижно жури ще оценява 116 проекта от над 100 образователни институции в 6-тото издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“

Жури в състав Ваня Кастрева, началник РУО – София-град, Мария Яровая, представител на НСОРБ, Благовеста Борчева, експерт в МОН и Мария Тодорова, юрист в Нестле България,  ще има нелеката задача да открои 10-те финалисти в тазгодишното издание на конкурса. Финалистите ще представят своите проекти на 11 юли 2023 година на специално събитие, на което ще бъдат излъчени победителите.

6-тото поредно издание на конкурса „Нестле за по-здрави деца“ се радва на още по-интензивен от обичайния интерес и проактивно отношение от страна на образователните институции и децата – над 14 000 деца се включиха програмата тази учебна година.

За първи път в надпреварата за изграждане на здравословни навици у децата се включиха и представители на частните училища, а броя на частните детски градини е двойно по-голям спрямо миналата година.

Освен количествените измерения, за нас още по-важен е ентусиазмът на децата и техните преподаватели. Получили сме изключително интересни и вдъхновяващи проекти, като особено ни радва факта, че над 80% от всички участващи проекти разработват и четирите категории в конкурсната програма, които обхващат най-важните аспекти на здравословния начин на живот – балансирано хранене, хидратация и движение, а най-новия ни модул за устойчив начин на живот присъства в проектите на над 90% от участниците. Другата позитивна тенденция е, че в голяма част от представените проекти са привлечени като участници и родителите, което помага усвоените в училище знания да се превърнат в трайни навици за цялото семейство. Знам, че на колегите в журито ще им бъде много трудно да изберат финалистите, но това е част от тръпката във всяко състезание. Пожелавам им успех!“ – коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“ на Нестле за Югоизточен пазар. 

Неразделна част от конкурса е и представянето от страна на образователните институции на конкретен проект за оползотворяване на средствата от паричната награда, предоставена от Нестле България на победителите. Повечето от участниците в тазгодишното състезание биха инвестирали средствата в подобряване на материалната среда в училищата и детските градини в посока на осигуряване на повече и по-добри възможности за активен начин на живот на децата – спортни площадки, ремонт на физкултурни салони, закупуване на повече и по-модерни спортни съоръжения и пособия, с което образователните институции целят да продължат и увеличат обхвата и смисъла на програмата „Нестле за по-здрави деца“ и извън конкурсната програма.

Очаквайте още информация за 10-те финалисти от конкурса „Нестле за по-здрави деца“ на 7-ми юли, 2023 година.

Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply