Видео тренировки за лятото на звездния дует Йовчев – Пушката на „Нестле за Живей Активно“ са онлайн за любителите на спортните активности

Да тренираме с партньор или в група, е по-ефективно и забавно според шампионския атлетико-волейболен тандем

 

20 минути активни упражнения за цялото тяло, придружени с ценни съвети и много добро настроение, ще намерите в първия цикъл видео тренировки на звездния екип на „Нестле за Живей Активно“.

Йордан Йовчев и Евгени Иванов – Пушката предизвикват не само ентусиастите, но и скептиците да опитат да тренират заедно с тях и да се убедят, че с правилната нагласа редовното движение не само се превръща в навик, а е и много забавно и ако един месец тренираш всекидневно и упорито, след това вече не можеш, а и не искаш да спреш.

Ето как с усмивка се представят двамата шампиони:

Общата ни височина е 3.70 метра, разликата помежду ни е цял половин метър, но това не ни пречи да сме много добри като спортен дует. Общата ни възраст е точно 99 години като разликата помежду ни е само 1 година, но акъла и на двамата е все още на 25-годишни , защото който тренира и се забавлява активно остава млад. Зодиите ни в комбинация предлагат чувствителност, въздушност, енергичност и артистичност в изпълнението на нашия комплекс от упражнения за цялото тяло, който да ни поддържа във форма през лятото. Така че не се бавете, а с нас яко натиснете и ще видите ефект още в края на месеца, когато ви очакваме на плажа Аспарухово във Варна на Турнира по плажен волейбол „Живей Активно“.

5 практически съвета на Йовчев -Пушката за ефективни и здравословни тренировки

  1. Превърнете движението в рутина и използвайте крос-тренировки – от фитнес, през колоездене, ритне на футбол, тенис на маса до патешки подскоци и въртене на обръч – това ще ви помогне да натоварвате различни групи мускули, да опитвате нови неща и да не ви е скучно.
  2. Поставяйте си ясно измерими цели – дори да не сте професионален спортист, състезателният дух може да се развива и да ви държи в кондиция, а най-трудните и важни състезания са със самите нас. Така че , действайте смело, всеки ден си поставяйте ясна цел за тренировки и се опитайте да я постигнете и дори надскочете, а на следващия я увеличете с малко. Не е необходимо да си поставяте нереалистични и прекалено амбициозни цели, защото поддържането на добра физическа форма е маратон, а не спринт. Важното е да сте постоянни и всеки ден да постигате малко повече от предишния.
  3. Правилното разпускане след тренировка е толкова важно за добрата форма, колкото и самата тренировка – упражненията за разтягане и възстановяване са едновременно много приятни и участват активно в целия спортен цикъл, така че не ги забравяйте.
  4. Обръщайте специално внимание и на другите здравословни навици освен движението – балансирано хранене, добра хидратация и здрав сън. Балансираната диета означава точно съчетание между зеленчуци – 50% от ежедневната консумация и по 25% за протеините и добрите въглехидрати, идващи от плодове, пълнозърнести храни и фибри. Балансираното меню е от огромно значение за добрия метаболизъм и правилното усвояване на калориите, а поемането на достатъчно количество течности – средно около 2 литра на денонощие, но точният прием зависи от теглото и възрастта, особено през лятото и при активно движение, е задължително. Качественият сън помага за активното възстановяване на мускулите след тренировка. Ако не спите достатъчно,организмът освобождава користол – хормон, който възпрепятства растежа на мускулите и намалява енергичността.
  5. Изградете психологическа устойчивост и воля, които да ви помагат да преодолеете „мързеливите“ дни, защото всички, дори и професионалните спортисти, имаме такива моменти, в които предпочитаме да си останем в леглото и да се наслаждаваме на пълен покой. Визуализирайте съвсем детайлно удоволствието, което ще изпитате след края на активната тренировка и енергията, която ще излъчвате, как ще се промени стойката и силата на въздействие върху околните. Спад в ентусиазма е естествен и по време на тренировка, особено към края, когато тялото ви казва, че иска да спре и да не довърши цикъла от упражнения. Тук духът трябва да „натисне“ тялото – нашият личен трик в тези моменти е да си подготвим предварително листчета с различни физически предизвикателства и когато си мислим, че повече не можем да продължим, изваждаме на случаен принцип някое от предизвикателствата и го изпълняваме – много е освежаващо.
Коментирай чрез Facebook

Leave a Reply