Пиенето на бира може значително да подобри паметта и дори да осигури защита срещу деменция, пише в. „Дейли стар“, цитиран от Дарик. Благоприятният ефект се дължи на съдържащите се в пивото горчиви киселини, благодарение на които хората забравят по-малко. Проучването, направено по поръчка на пивоварния гигант „Кирин“, е обхванало 60Continue Reading

В сезона на настинките и грипа хората обикновено бързат да се запасят с продукти с високото си съдържание на витамин С. Един от тях е стрития червен пипер, пише Дарик. Д-р Серхат Коран от Университетската болница в Медипол споделя пред вестник „Сабах”, че той е една от най-добрите възможности заContinue Reading

Диетолозите дълго време са чудили на какво се дължи известният „френски парадокс“. Ето в какво се състои той: Франция е страната, в която най-малко хора страдат от затлъстяване, сърдечно-съдови и онкологични заболявания, въпреки че традиционното френско меню е богато на храни (мазни сирена, тежки сосове, обилно количество масло и яйца),Continue Reading

Закуската е най-важното хранене за деня, така че си струва усилията да ядете здравословно! Ние сме тук, за да ви вдъхновим да опитвате качествена храна всеки ден с този списък на нашите най-добри, вкусни, здравословни рецепти за закуска. Ще останете очаровани от невероятните вкусове, а ако бъдете постоянни, ще усетите благотворното състояниеContinue Reading

Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно време, когато много от хората се запалиха по здравословното хранене, всъщност това е един доста древен метод. Идеята идва от Китай, където готвенето на пара е било предпочитан начин на готвене. При него се запазват естествения цвят на продуктите иContinue Reading

Биологичното стареене на организма е по-бавно при хора, които предпочитат нискомаслено краве мляко, откриха изследователи от университета Бригъм Йънг в САЩ, съобщава Дарик. Изследването, ръководено от професор Лари Тъкър, използва информация за 5834 възрастни американски граждани, които консумират или мляко с ниско съдържание на мазнини (1% мазнини или обезмаслено), илиContinue Reading

Праз или праз лук – няма значение как ще го наричате, стига да присъства във вашето хранително меню. Празът е зеленчук от едно и също семейство като лука и чесъна. И подобно на тези изключително полезни храни, празът е богат на много хранителни вещества, пише Розали. Ядливият участък от празаContinue Reading

Има храни, които не бива да се слагат отново в печката, след като веднъж са били приготвени. Сред тях са манджи с яйца, гъби и месо. Повторната им термична обработка носи рискове за здравето, твърдят експерти. Най-вече съветът се отнася за различните видове омлети с яйца. При повторно загряване яйцатаContinue Reading

Артритът е често срещано заболяване, от което страдат не само милиони възрастни, но и млади хора. Най-честите му форми са ревматоиден артрит и остеоартрит. Сред характерните симптоми са ставните болки и възпаления. И докато за болестта няма лечение, съществуват редица средства за облекчаване на състоянието. Сред тях е консумацията наContinue Reading

    Българско мобилно приложение ни помага да се възползваме по най-добрия начин от популярната система за отслабване   Периодът след нова година е един от най-подходящите за започване на диета. Било то, защото през празничните дни много хора прекаляват с храната и алкохола, или защото си дават обещание презContinue Reading

Магданозът се използва в лечението на всички проблеми, свързани с бъбреците. Този чай трябва да се пие в случай на инфекция на пикочния мехур, както и при поява на камъни в бъбреците, пише КРОСС. Чаят от магданоз намира приложение и в профилактиката и лечението на рак на дебелото черво, както и приContinue Reading

Фабрика за гъби в графство Монаган, Ирландия, е един от най-големите световни производители на този ценен продукт. Тя има собствени лаборатории, в които 40 учени не само изучават състава на компонентите им, но и самата гъба във всичките й малки детайли, съобщава Евронюз, цитиран от БГНЕС. Питър Коркоран, изпълнителен директорContinue Reading

През последните 18 години общата употреба на тютюн в световен мащаб е спаднала, от 1.397 милиарда пушачи през 2000 г. до 1.337 милиарда през 2018 г., или с приблизително 60 милиона души, според глобалния доклад на Световната здравна организация, пише Мениджър. Това до голяма степен се дължи на намалението наContinue Reading

Вижте кои са 7-те знака, че прекалявате със захарта: 1. Винаги ви се яде сладко Хапването на сладко е порочен кръг. Колкото повече ядете, толкова повече апетит имате към всичко със захар. Яденето на сладко е като наркотик. Изпитвате рязко удоволствие, а после внезапен спад, подобно на вълна, която виContinue Reading

Учени от университета Брайтън във Великобритания съобщиха кои алкохолни напитки водят най-бързо до опиянение и предизвикват най-силен махмурлук. Ефектът след употребата на алкохол зависи от съдържащия се в него етанол, като делът му се колебае между 5 и 40%, съобщи РИА „Новости“, цитиран от Дарик. Според учените, най-лесно може даContinue Reading