В днешно време материалите, посветени на здравословния начин на живот, са адски много. От правила каква храна да изберем и как да спортуваме, та до съвети за това как да подобрим качеството на съня си. Една от болезнените теми е как да спите, така че до сутринта тялото да севиж повече

Горещата вана не е от най-доброто, което може да направите, категорични са експерти, които не препоръчват температурата на водата, с която се къпем, да надвишава телесната температура или 37 градуса по Целзий, пише Blitz. Ако преминем тази граница, ще разрушим защитната бариера на нашата кожа. Кожата ни ще се изсуши,виж повече

Преди да изберете помпата за кърма, имате толкова много неясноти и въпроси, че взимането на решение понякога ви отнема седмици. Когато обаче вече се спрете на желания модел, идва следващото колебание: „Как да я поддържаме?“. Потърсихме за съвет един от най-големите онлайн магазини за бебешки стоки у нас, Baby.bg. Етовиж повече

Оказва се обаче, че почти всички ядем бананите грешно. Според проучване над 90% от хората се наслаждават на този плод по неправилен начин, пише blitz.bg. Всеки е наясно с хранителните свойства на този плод. Особено хората, които се занимават активно със спорт и здравословно хранене. Бананите се използват за многовиж повече

Според най-новите проучвания съществуват вкусотии, които можете с чиста съвест да си хапнете след залез слънце, но с мярка, пише Обекти. Вижте кои. 1. Кашкавал/сирене Повтаряме: с мярка, с мярка, с мярка! Когато ви утешаваме, че можете да си похапнете кашкавал или сирене късно вечерта, имаме предвид едно резенче, авиж повече

Важността на редовния и здрав сън за човешкия организъм е доказана отдавна, пише „Дейли мейл“, цитиран от Дарик. Естествена светлина Първият съвет на специалистите е от рано сутрин да се излагаме на естествена, дневна светлина. Това настройва биологичния часовник на по-ранен час и в края на деня мозъкът ще искавиж повече

Ако се събудите с пулсираща глава, първо трябва да презаредите някои ценни за тялото течности и вещества, като фруктоза, витамини, аминокиселини и минерали, пише Дарик. Те помагат да се разградят токсините и облекчават реакциите на организма към алкохола. 1. Плодове и зеленчуци Алкохолът отнема от организма важни хранителни вещества ивиж повече

Пиенето на бира може значително да подобри паметта и дори да осигури защита срещу деменция, пише в. „Дейли стар“, цитиран от Дарик. Благоприятният ефект се дължи на съдържащите се в пивото горчиви киселини, благодарение на които хората забравят по-малко. Проучването, направено по поръчка на пивоварния гигант „Кирин“, е обхванало 60виж повече

В сезона на настинките и грипа хората обикновено бързат да се запасят с продукти с високото си съдържание на витамин С. Един от тях е стрития червен пипер, пише Дарик. Д-р Серхат Коран от Университетската болница в Медипол споделя пред вестник „Сабах”, че той е една от най-добрите възможности завиж повече

Диетолозите дълго време са чудили на какво се дължи известният „френски парадокс“. Ето в какво се състои той: Франция е страната, в която най-малко хора страдат от затлъстяване, сърдечно-съдови и онкологични заболявания, въпреки че традиционното френско меню е богато на храни (мазни сирена, тежки сосове, обилно количество масло и яйца),виж повече

Закуската е най-важното хранене за деня, така че си струва усилията да ядете здравословно! Ние сме тук, за да ви вдъхновим да опитвате качествена храна всеки ден с този списък на нашите най-добри, вкусни, здравословни рецепти за закуска. Ще останете очаровани от невероятните вкусове, а ако бъдете постоянни, ще усетите благотворното състояниевиж повече

Въпреки че готвенето на пара стана особено модерно в последно време, когато много от хората се запалиха по здравословното хранене, всъщност това е един доста древен метод. Идеята идва от Китай, където готвенето на пара е било предпочитан начин на готвене. При него се запазват естествения цвят на продуктите ивиж повече

Биологичното стареене на организма е по-бавно при хора, които предпочитат нискомаслено краве мляко, откриха изследователи от университета Бригъм Йънг в САЩ, съобщава Дарик. Изследването, ръководено от професор Лари Тъкър, използва информация за 5834 възрастни американски граждани, които консумират или мляко с ниско съдържание на мазнини (1% мазнини или обезмаслено), иливиж повече

Праз или праз лук – няма значение как ще го наричате, стига да присъства във вашето хранително меню. Празът е зеленчук от едно и също семейство като лука и чесъна. И подобно на тези изключително полезни храни, празът е богат на много хранителни вещества, пише Розали. Ядливият участък от празавиж повече

Има храни, които не бива да се слагат отново в печката, след като веднъж са били приготвени. Сред тях са манджи с яйца, гъби и месо. Повторната им термична обработка носи рискове за здравето, твърдят експерти. Най-вече съветът се отнася за различните видове омлети с яйца. При повторно загряване яйцатавиж повече